image

Animale de companie ne invata sa fim responsabili

Animalele de companie fac parte din viata multor copii. Invatati cum sa favorizati dezvoltarea unor relatii puternice si sanatoase. Animalele trebuie sa fie hranite, adapate, ingrijite, alergate, au nevoie sa ne jucam cu ele, apoi de ingrijire medicala si de iubire. Ele nu sunt ca un joc video recent sau o jucarie care poate fi savurata pentru un timp si apoi uitata pe un raft.

Cu toate ca niciodata nu ar trebui sa permiteti ca un animal de companie sa fie ingrijit exclusiv, sau in primul rand de catre un copil, ele ii pot ajuta pe copii sa invete cum sa le creasca. Animale de companie au nevoie de ingrijire, in mod constant si consecvent, si de la ele, copiii dvs. pot sa invete sa fie altruisti.

In viata noastra, nu suntem intotdeauna siguri daca atingerea este acceptata sau nu. Dar nu si cu animalele noastre de companie: lor le face mereu placere atingerea noastra, primind-o intotdeauna cu bucurie. Oricine, de orice varsta, poate saruta un caine sau o pisica si sa-i spuna “Te iubesc!” fara ca cineva sa aiba ceva impotriva. Avem nevoie de atingere, si “mangaierea intensa” este intotdeauna bine primita de catre animalele noastre de companie.

Animalele de companie sunt sisteme de sustinere a vietii. Animalele de companie nu ne fac doar sa ne simtim bine. Sunt bune pentru noi. Faptul ca suntem inconjurati de ele inca din copilaria timpurie, diminueaza severitatea alergiilor, astmului si eczemor.

sursa; DespreCopii.com

leave your comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *