image

Tot ce trebuie să știți despre pisicile siameze

Dacă ați petrecut ceva timp în jurul pisicilor siameze, fără îndoială că știți că sunt destul de speciale. Aceste fermecătoare creaturi cu patru picioare sunt divine – și o știu! Pisicile siameze au o unicitate minunată. Se remarcă în lumea pisicilor prin aspectul lor frumos și personalitatea lor ciudată. Pisicile siameze au unele caracteristici cu adevărat distinctive, una fiind faptul că colorarea blănii lor la maturitate poate depinde de temperatura corpului lor. Cu cât este mai rece partea corpului, cu atât tonul de culoare este mai profund. Această pisică are, de asemenea, o tonă de finețe și este, de asemenea, cunoscută pentru obiceiurile sale alimentare foarte neplăcute.

Vrei să afli mai multe despre această felină prietenoasă și sensibilă? Citiți mai departe pentru tot ce trebuie să știți despre pisicile siameze!

# 1. Pisicile siameze au o durată lungă de viață Se știe că pisicile siameze trăiesc între 12 și 20 de ani. Douăzeci de ani este mult timp pentru a avea acest partener fascinant cu blană în casa ta. Păstrați-le bine îngrijite, cu controale anuale de sănătate, iar aceste pisici loiale și adorabile vă vor fi alături mulți ani!

# 2. Pisicile siameze provin din Thailanda

Această rasă exotică a fost odată pisica templului regelui Siamului și a acționat ca gardieni. Au fost introduse pentru prima dată în Europa în anii 1800. Ne-au încălzit inimile aici în America de Nord de la sfârșitul anilor 1890.

# 3. Pisicile siameze sunt afectuoase Pisica siameză este cunoscută ca o rasă iubitoare și confortabilă, care va sta fericit în poala ta ore întregi. Dacă această pisică este lăsată singură prea des, poate deveni deprimată din lipsa de interacțiune cu oamenii lor preferați.

# 4. Pisicile siameze sunt vorbărețe Acest pisoi vocal adoră să fie auzit. Fii pregătit să asculți miaul lor neobișnuit și pregătește-te să răspunzi! Pisica siameză conversațională va purta un schimb inimă-la-inimă atâta timp cât sunteți dispus să discutați.

# 5. Siamezul este frumusețea în spatele unei măști Pisica siameză este renumită pentru masca de acoperire a feței care acoperă ochii și, de asemenea, tampoanele pentru mustăți. Cu o haină lucioasă, această pisică are ceea ce se numește „puncte”, colorarea pe labele, urechile, coada și da, faimoasa mască!

# 6. Ochii albaștri sunt o trăsătură de pisică siameză Toate pisicile siameze au ochi albaștri. Pot varia de culoare de la marină la cel mai adânc safir până la cobalt izbitor. Acești ochi incredibil de colorați nu pierd niciun minut de acțiune!

# 7. Pisicile siameze pot avea patru culori Culorile siamezelor se numesc puncte, în raport cu fața, urechile, coada și picioarele. Cele patru culori cele mai des văzute sunt Blue Point, Seal Point, Chocolate Point și Lilac Point. Amatorii de pisici dezvoltă și mai multe culori, inclusiv scorțișoară, tabby, roșu și caramel.

# 8. Pisoii siamezi sunt de o singură culoare Este distractiv să vezi o pisică siameză dezvoltându-și culorile superbe. Pisicile se nasc albe sau crem și vor începe să-și arate culorile adevărate în jurul vârstei de o lună. Culoarea poate continua să se adâncească până la vârsta de aproximativ un an.

# 9. Pisicile siameze sunt extrem de inteligente Se spune că puteți antrena cu ușurință o pisică siameză inteligentă. Sunt dispuși să meargă cu lesa afară și le place să joace jocuri cu tine. Învățați-l pe siamez să joace să aducă cu o minge ușoară de cauciuc și lăsați câinele să se alăture!

# 10. Pisicile siameze pot fi predispuse la astm. Bronșita și astmul sunt două boli respiratorii observate la pisica siameză. Folosirea unui gunoi de pisici fără praf, menținerea greutății la un nivel sănătos și lucrul cu medicul veterinar pentru a monitoriza și trata orice simptome este cel mai bun mod de a vă menține siamezul într-o formă de vârf și să vă simțiți grozav.

# 11. Pisicile siameze se înțeleg bine cu alte animale Pisicile siameze sunt destul de furioase și la fel ca alte animale. Acestea aduc un plus extraordinar la casa familiei și se potrivesc de obicei cu oamenii lor. Dați-le, totuși, o mică marjă de manevră când vine vorba de străini. Permiteți-le propriul spațiu și lăsați-i să vină să viziteze vizitatorii când sunt gata.

# 12. Pisicile siameze au îndrăgit animalele prezidențiale ale Casei Albe din trecut au inclus 2 pisici siameze notabile. Siam a locuit acolo cu președintele Rutherford B. Hayes la sfârșitul anilor 1800. Transmiteți rapid președintelui Jimmy Carter la sfârșitul anilor 1970 și veți vedea menționarea lui Misty Malarky Ying Yang! Căutați numele purr-fect pentru dulceul dvs. siamez? Luați în considerare aceste nume sugerate de pisici de sex feminin și masculin! Pentru o femeie: Molly Cleopatra Suzette Coco Diamond Pentru un bărbat: Ollie Loki Blue Simba Frankie Vă mulțumim că ați citit până la sfârșitul articolului! Ne vedem în curând!

leave your comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *